Hlavné mesto a 27. ročník autosalónu

Dňa 27. 4. 2017 sa žiaci z tried I.AM, I.BM, I.BU, II. BM, II.BU, III.AU, III.BU, III.CU, III. AM, III.BP a I.AN vydali za skorého rána s pedagogickým dozorom Mgr. Mišíkovou, Ing. Slezákom, Ing. Remetovou, Ing. Chajdákovou, Ing. Korčekovou, Mgr. Dutkovou, Ing. Pšaneckým a pánom Křenekom na cestu do hlavného mesta, na prehliadku Autosalónu, ktorý sa konal v bratislavskej  Inchebe.

Naša spoločná cesta sa začala v Žiline na železničnej stanici. Vlakom sme sa dostali do Bratislavy, odkiaľ  sme pokračovali pešo na autosalón do Incheby v Petržalke. Prechádzali sme popri niekoľkých múzeách, okolo Úradu vlády SR, Grasalkovičovej záhrady a Prezidentského paláca. Pred ním sme si pozreli výmenu prezidentskej stráže. Z Hodžovho námestia sme sa presunuli popod Michalskú bránu do centra a okolo Univerzitnej knižnice a Dómu sv. Martina sme sa dostali na Most SNP, odkiaľ sme videli ostatné bratislavské mosty a sledovali lode na Dunaji. Prešli sme do Incheby, kde sa konal už 27. ročník Autosalónu Bratislava 2017. Prezentovalo sa 46 značiek automobilov. Mali sme možnosť vidieť jednu európsku výstavnú premiéru, dve stredoeurópske výstavné premiéry a viac ako 80 slovenských výstavných premiér.

Súčasťou autosalónu bola aj výstava luxusných vozidiel. Návštevníci si mohli pozrieť zblízka luxusné automobily značiek Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Maserati, McLaren či Rolls- Royce.

Po niekoľkých, zaujímavo strávených hodinách na výstavisku, kde si každý našiel to, čo ho zaujalo sme sa vydali opäť pešo na hlavnú stanicu s malou odbočkou do Sadu Janka Kráľa, kde sa prednedávnom bežal Bratislavský maratón. Domov sme sa vrátil vo večerných hodinách.