Odborná exkurzia vo firme INA Kysuce, spol. s r.o.

Dňa 16. marca 2017 sa žiaci z tried IV. AP a II.AP spolu s pedagógmi Mgr. A.  Medviďovou a s Ing. E. Remetovou zúčastnili odbornej exkurzie na tému „Logistika“ vo firme INA Kysuce, spol. s r.o. v Kysuckom Novom Meste. [sg_popup id=2]

Firma INA Kysuce, spol. s r.o. je strojárska firma zameraná na výrobu guľkových ložísk a ložiskových jednotiek pre oblasť Industrie a Automotive. Je súčasťou nadnárodnej spoločnosti Schaeffler. Medzi jej najvýznamnejších zákazníkov patria firmy BMW, Daimler, Volkswagen, Porsche a Tesla.

Schaeffler je so svojimi značkami INA, LuK a FAG popredným dodávateľom pre automobily a priemysel. Technologický koncern predstavuje najvyššiu kvalitu a inovačnú silu. S presnými komponentami a systémami v motore, prevodovke a podvozku, ako aj v riešeniach valivých ložísk pre množstvo priemyselných aplikácií má Schaeffler Group rozhodujúci prínos pre mobilitu zajtrajška.

Žiaci sa v  odbornej prednáške dozvedeli o histórii , dnešnej situácii a o víziách do budúcnosti.  Vo firme sa zabezpečujú a sledujú všetky logistické reťazce dôležité pre firmu, týkajúce sa  zásobovania, transformačného cyklu a dodávok hotových výrobkov zákazníkom. Zoskupuje sa tu  zásobovacia, výrobná a odbytová logistika. Žiakom boli prezentáciou a  profesionálnym výkladom vysvetlené logistické funkcie závodu.

Comment List

  • Mgr. Anna Medviďová 11. mája 2017

    Ďakujeme za informáciu.

  • Mgr. Anna Medviďová 26. marca 2017

    Dobrý deň,

    spoločnosť INA Kysuce sa v auguste roku 2016 premenovala na Schaeffler Kysuce, spol. s r.o.

    S pozdravom

    K.Pažická
    personálne oddelenie Schaeffler Kysuce

Comments are closed.