Návšteva NR SR a Autosalónu v Bratislave

titulkaDňa 25.04.2013 študenti tried I.AM, II.BM, II.DP navštívili naše hlavné mesto – Bratislavu. Pod dozorom Mgr. Kubalovej a Mgr. Hubočanovej sa žiaci oboznámili s históriou a súčasnosťou NR SR,  prezreli si Bratislavský hrad, historické centrum Bratislavy a výstavu Autosalón 2013.

Prvou zastávkou exkurzie bola budova Národnej rady Slovenskej republiky. Už pri vstupe do budovy NR museli všetci prejsť prísnou kontrolou, čo dodalo vážnosť tejto inštitúcii. Pozorne sme počúvali výklad pracovníčky NR, ktorá nám priblížila jej históriu, štátne symboly a previedla nás priestormi celej budovy. Bolo pre nás zaujímavé sledovať miesta, ktoré dôverne poznáme z televízie. Na chodbe medzi vstupnými dvermi do rokovacej miestnosti sme si prezreli sériu obrazov od Albína Brunovského. Namaľované sú priamo na drevo a majú nevyčísliteľnú hodnotu. Okrem toho, že sme si posedeli na sedačkách pre novinárov, vpustili nás aj do hlavnej rokovacej sály. Mnohí z nás si urobili fotografie za predsedníckym stolom, rečníckym pultom alebo  pri hlasovacích zariadeniach.

Z NR SR sme zamierili k Bratislavskému hradu. Mali sme možnosť vidieť pýchu nášho hlavného mesta po kompletnej rekonštrukcii. Videli sme, kde majú kancelárie poslanci  Národnej rady Slovenskej republiky. Dozvedeli sme sa, že sú prepojené tunelom s NR SR.  Unavení z desaťminútového kráčania do kopca sme si oddýchli na lavičkách hradného nádvoria. Z hradieb sa nám otvoril široký výhľad na Bratislavu, rieku Dunaj a zrakom sme si odskočili až do Rakúska.

Naša cesta pokračovala k cieľu druhej časti exkurzie, ktorú sme zamerali na spoznávanie historických pamiatok v našom hlavnom meste. Vydali sme sa na pešiu obhliadku historického centra Bratislavy: Dóm sv. Martina, Stará radnica, Maximiliánova fontána, Primaciálny palác a Fontána sv. Juraja, Michalská brána, Slovenské národné divadlo, Reduta, Akadémia Istropolitana – najstaršia slovenská univerzita, Františkánske námestie. Neobišli sme ani obľúbené turistické atrakcie, napr. bratislavského Čumila, napoleonského vojaka na Hlavnom námestí, Schöne Náciho na korze, ba dokonca sme natrafili aj na živú sochu, ktorá neunikla našim fotoaparátom.

Nakoniec sme sa presunuli k Inecheba Expo Aréne, kde nás čakala celosvetovo známa výstava Autosalón 2013, ktorá bola hlavným cieľom našej exkurzie. Tento rok sa na výstave predstavilo 42 automobilových značiek. Medzi najpútavejšie patrili zvučné mená, ako Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Maserati alebo Rolls-Royce. Nechýbali však ani novinky našich dovozcov, ako nová Škoda Octavia Combi, Kia Carens, Renault Capture, Opel Cascada alebo Mercedes-Benz CLA. Študenti sa mohli tešiť na exkluzívne automobily, tuning či krásne hostesky, ktoré k podobnému podujatiu neoddeliteľne patria.

K celkovej pohode z  krásnej exkurzie prispelo určite i slnečné jarné počasie. Domov sme prišli plní skvelých zážitkov a už dnes sa všetci tešíme na ďalší ročník.
1 2 3 45 6 7 8 9 10 11 12 13 14