Exkurzia v automobilke Hyundai

Logo36 študentov z III.BU, III.CU a III.AM absolvovalo dňa 20.01.2015 v rámci odbornej exkurzie v automobilke Hyundai prehliadku výrobných hál v Nošoviciach, Českej republike, v sprievode triednych učiteľov Mgr. Pacekovej a Mgr. Makúchovej. Celodenná exkurzia poskytla študentom možnosť nielen navštíviť spomínanú automobilku, ale spoznať aj malebné zákutia kysuckého kraja a moravského pohraničia.

Naša prvá zastávka viedla k jedinečnému orloju v Starej Bystrici, ktorý má tvar štylizovanej podoby Panny Márie sedembolestnej, patrónky Slovenska. Jeho vonkajšiu výzdobu tvoria sochy historických osobností Slovenska: knieža Pribina, kráľ Svätopluk, Anton Bernolák, Ľudovít Štúr, Milan Rastislav Štefánik, Andrej Hlinka. Každú hodinu sa objavujú figúrky svätých spojených so Slovenskom: Cyril, Metod, Svorad, Benedikt, Gorazd, Bystrík a Vojtech. Ďalšou zastávkou bola nielen Čadca, ale aj jej mestská časť Milošová – Megoňky, kde sme obdivovali prírodnú pamiatku – kamenné gule. Vo Svrčinovci. mali žiaci možnosť vidieť model Eiffelovej veže. Po príchode do Nošoviec sme v auditóriu hlavnej budovy automobilky sledovali film o výrobe áut. Po jeho skončení sme sa vybrali na prehliadku výrobných hál, vybavení okuliarmi, vestami a MP3. Vláčik nás dopravil na určené pozície v areáli závodu, a to do priestorov, kde sa lisuje a pripravuje plech až po linky montujúce airbagy, sedadlá a prevodovky.

Študenti v odbore zameranom na opravu a montáž automobilov sa dozvedeli nielen nové informácie zo svojho odboru, ale aj získali nové skúsenosti a zážitky, predstavy o svojej budúcej práci po skončení strednej školy.

Mgr.Lucia Makúchová

Obrázok 2 Obrázok 3 Obrázok 4

Obrázok 1